logo

Hulpverlening

In het onderstaande overzicht treft u alle IRP opleidingen op het gebied van hulpverlening.
Onze opleidingsadviseurs zitten voor u klaar voor meer informatie en een op maat gemaakte offerte!
Op basis van professionaliteit, flexibiliteit en onze uitgebreide kennis, stellen wij graag de opleiding speciaal voor u samen. U bent ervan verzekerd dat u bij IRP leert wat u moet leren, en niet leert wat u al weet.

Neem gerust contact met ons op en binnen 48 uur heeft u alle juiste informatie en een passende investeringsoverzicht in de mail.

Reanimatie

Reanimeren is te leren! Blijf niet langer een hulpeloos toeschouwer, maar zorg dat u zelf de vaardigheid van het reanimeren leert en onderhoudt.  IRP Training is de expert op het gebied van een reanimatie.

Algemeen:
Een Reanimatie Opleiding is gericht op primair levensreddende handelingen zoals reanimatie, beademing, het gebruik van de AED en bijvoorbeeld de stabiele zijligging en de Heimlich methode.

Reanimatie is de meest duidelijk levensreddende vorm van eerstehulpverlening omdat steeds vaker een reanimatie tot een positief resultaat leidt ook een zeer nuttige vaardigheid om aan te leren!

Programma:

Een reanimatiecursus bestaat uit het aanleren van een aantal protocollaire handelingen volgens protocol. De onderdelen bestaan uit:

 • Nadering en aanspreken
 • Controle ademhaling
 • Compressies (Reanimatie)
 • Beademing
 • AED Bediening
 • Stabiele zijligging

eventueel de Abdominal trust methode beter bekend als Heimlich.

Lesplanning:
De lesplanning is doorgaans een les van 3,5 uur waarin het protocol eerst doorgelopen wordt en daarna vooral veel geoefend met moderne apparatuur zoals AED-Trainers, Reanimatie-poppen met en zonder computergestuurde feedback en aanvullende materialen.

Eerste Hulpverlening

Wanneer belt U een ambulance? Welke informatie dient u te geven? Wat doet u in de tussentijd? Allemaal vragen waar u tijdens de Eerste Hulp opleiding antwoord op krijgt.

Algemeen:
De opleiding EHBO basis geeft een goede opleiding tot het verlenen van eerste hulp. U bent hiermee uitstekend voorbereid voor dagelijkse huis tuin en keukenongevallen maar u kunt deze cursus ook als onderdeel van uw BHV inzetten.

Programma:
Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen en Eerste hulpverlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verstikking. De onderdelen bestaan uit:

 • Brandwonden
 • Huidwond
 • Bewusteloosheid
 • Bloedingen
 • Abdominal Trustmethode of Heimlich
 • Vergiftigingen

Veel gelegenheid om uw persoonlijke situatie aan te dragen en samen met de instructeur naar passende eerste hulp handelingen te zoeken zoals Epilepsie of Allergieën.

Lesplanning:
De lesplanning is doorgaans een les van 3,5 uur waarin de meest voorkomende verwondingen.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Een bedrijfshulpverlener (BHV-er) is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van Eerste Hulp en het begeleiden van een ontruiming. IRP Training leidt u op tot de perfecte BHV-er!

Algemeen:
De Opleiding bedrijfshulpverlening is bij voorkeur specifiek. Wij kunnen hier voor uw bedrijf een passend maatwerk pakket voor verzorgen!

Tijdens onze standaard opleiding krijgt u een stuk reanimatie, een deel EHBO en een deel Brand en Ontruiming. Aanvullend kunt u bijvoorbeeld als kinderdagverblijf medewerker nog een stuk minder eerstehulp of als bijvoorbeeld sportinstructeur sport en wandelletsel volgen.

Programma:

U kunt de opleiding BHV in 1 of 2 dagen volgen of de losse modules volgen.

 • Reanimatie
 • Eerstehulp
 • Brand en Ontruiming

Lesplanning:
De lesplanning is afhankelijk van de groep, maar doorgaans wordt er gestart met reanimatie onderwijs, hierna eerstehulp en daarna ontruiming.

Natuurlijk wordt er in deze opleiding veel kans gegeven om te oefenen met branden blussen en het reanimeren. Natuurlijk worden de verbanden voor bloedingen ook niet vergeten!

Eerste Hulp voor kinderen

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen na een ongeval thuis behandeld op de Spoedeisende Hulp-afdeling. Met de training Eerste hulp aan Kinderen brengt u dit gemiddelde aantal naar beneden! Meldt u nu aan voor deze speciale IRP Training.

Algemeen:
De opleiding EHBO basis geeft een goede opleiding tot het verlenen van eerste hulp. U bent hiermee uitstekend voorbereid voor dagelijkse huis tuin en keukenongevallen maar u kunt deze cursus ook als onderdeel van uw BHV inzetten. Dit allen gericht op kinderen!

Programma:
Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen en Eerste hulpverlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verstikking.

Deze opleiding word gegeven specifiek voor kinderen en kan daarom gevolgd worden in 2 vormen:
– 3,5 uur (Standaard)
– 2 uur    (Herhaling of na het volgen van de normale eerste hulp cursus)

Lesplanning:
De lesplanning is doorgaans een les van 3,5 uur waarin de meest voorkomende verwondingen bij kinderen behandeld worden maar ook specifieke ongevallen.

Alcohol & Drugs incidenten

Snel en verantwoord reageren in geval van een alcohol- of drugsincident kan levens redden. Acute Zorgverleners moeten dan ook weten hoe te handelen bij dergelijke incidenten. De opleiding Alcohol- en Drugsincidenten,  voorziet in de groeiende behoefte aan kennis en vaardigheden voor wat betreft het herkennen van een middel en het verlenen van eerste hulp.

Algemeen:
De opleiding Alcohol en Drugs incidenten bestaat in 2 varianten

– 1 Daagse CIBOT cursus Alcohol en Drugs Incidenten
– 2 Daagse NIKTA opleiding 1e Hulpverlener Acute Zorg Alcohol & Drugs Incidenten ®

CIBOT Programma:
In 1 dag leert u alle handelingen uit te voeren aan de hand van de Early Warning Score.

U leert hierbij onder andere:

 • Bloedsuiker prikken
 • Bloeddruk meten
 • Ademhaling controleren
 • Pupilcontrole
 • Hartslag
 • en nog veel meer

Lesplanning:
De CIBOT Opleiding Drank en Drugs incidenten is opgebouwd uit:
– Introductie Drank en Drugs
– Protocolaire eerste hulp
– Metingen
– Beoordelingen

Eerste hulp & verkeer

De IRP verkeersopleiding de opleiding voor het plaatsen van tijdelijke verkeersmaatregelen en complexe afzettingen. Deze cursus is erkend door het College van Deskundige Verkeersmaatregelen en voldoet aan alle eisen gesteld in de BRL 9101.

Algemeen:
Eerste hulp en verkeer is een aanvullende module voor de eerste hulpverlener en kan voor de een als verdieping dienen en voor de ander als onderdeel van de BHV. Het word ten zeerste aanbevolen enige voorkennis in de EHBO te hebben.

Programma:
In 3,5 uur tijd leert u alles over:

 • Ongevallen met eenzijdig aanrijdgevaar
 • Ongevallen met tweezijdig aanrijdgevaar
 • Stabiliseren in de auto
 • Hulpverlening onderweg

Lesplanning:
Deze planning van deze opleiding wordt volledig op maat van u en uw deelnemers samengesteld.

Eerste Hulp & watersport

De watersport kent specifieke gevaren voor de watersporter. IRP Training is NIKTA gecertificeerd voor Acute zorg aan boord waarin je onder andere leert reanimeren in een krappe ruimte. Hiervoor beschikt IRP Training over een militaire zodiac.

Algemeen:
De watersport kent specifieke gevaren. Zeker in het geval van duikers is hier veel aandacht aan te besteden. In de opleiding EHBO voor de watersport gaan we in op deze zaken.

Deze cursus is uitermate geschikt voor de Lifeguard en de Duikers onder ons maar zeker niet mis voor andere watersporters!

Programma:
In 3,5 uur tijd leert u alles over:

 • Zuurstoftoediening met constant flow systeem
 • Zuurstoftoediening met Beademingsmasker

Basisbeginselen van verwondingen met het zeeleven.

Lesplanning:
De planning wordt volledig  maat van op u en uw deelnemers samengesteld.

Sport & wandelletsel

Sporten en wandelen  is een gezonde bezigheid, toch krijgen sporters en wandelaars ook met sport- of wandelletsels te maken. Als eerste hulpverlener heb je een belangrijke functie bij het beperken van de schade die sporters en wandelaars op kunnen lopen. Goede eerste hulp kan erger voorkomen!

Algemeen:
De sportwereld kent specifieke gevaren. Als Sportschoolhouder is deze module eigenlijk niet weg te denken uit uw BHV.

Programma:
In 3,5 uur tijd leert u alles over:

 • Behandelen van blaren
 • Hygiëne in de sportwereld
 • Belasting en belastbaarheid
 • spieren en pezen
 • hoofdverwondingen
 • oververhitting en onderkoeling

Lesplanning:
De planning van deze opleiding wordt volledig op maat samengesteld voor u en uw deelnemers.

Zuurstof

IRP Training is PADI en DAN gecertificeerd voor de opleiding Oxygen Provider. Hierin leer je alles over constante flow en vraagsystemen voor zuurstoftoediening aan duikers en watersporters.

Algemeen:
De watersport kent specifieke gevaren. Zeker in het geval van duikers is hier veel aandacht aan te besteden. Zuurstoftherapie is echter niet alleen voor duikers, tegenwoordig wordt hier steeds meer aandacht aan besteed!

Programma:
In 3,5 uur tijd leert u alles over:

 • Zuurstoftoediening met constant flow systeem
 • Zuurstoftoediening met Beademingsmasker
 • Zuurstoftoediening met vraag masker
 • Zuurstoftoediening met Ambuballon
 • Introductie op de zuurstof rebreather
 • Introductie op Hyperbare zuurstoftherapie

Lesplanning:
De planning van deze opleiding wordt volledig op maat voor u en uw deelnemers samengesteld.

DAN Opleiding

De IRP Training,  DAN opleiding is een  uitgebreide duik specifieke eerste hulp opleiding waaronder Marine Life Injuries, Neurological assessment en zuurstoftherapie maar ook de normale reanimatie en EHBO.

Algemeen & programma:
Klik hier, voor meer informatie en het programma van de DAN Opleiding.

Lesplanning:
De opleidingen duren allen 0,5 dag. (Ochtend, Middag of Avond)