opleidingen 9

VCA Basis Opleiding

Gaat u binnenkort aan de slag of reeds werkzaam bij een aannemer en nog geen B-VCA diploma op zak? Dan heeft IRP Training de oplossing voor U! Met de VCA Basis Opleiding geven wij u de kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen.

Algemeen:

VCA is een veiligheidssysteem welke als invulling dan dienen tot de verplichtingen zoals gesteld in de ARBO-Wet. Steeds meer bedrijven stellen dit verplicht aan hun onderaannemers.

Een onderdeel van de certificering is dat alle collega’s het certificaat behalen en daarmee aantonen veilig te kunnen werken.

VCA Basis is bedoeld voor de werknemer, de leidinggevenden volgen de VOL opleiding.
Tijdens de cursus leer je alles over veilig werken en het beoordelen van de risico’s op de werkvloer.

Programma:

VCA kan in verschillende vormen gegoten worden. Indien het examen behaald wordt bent u in bezit van een VCA Diploma.

U kunt hiervoor:
E-learning volgen
Het boek bestuderen
Het volgen van lessen.

IRP Training heeft iedere maand een examenmogelijkheid en de mogelijkheid hiervoor deel te nemen aan een dagcursus.

Certificerings mogelijkheden

Alle door IRP Training gegeven opleidingen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs van CIBOT, NIKTA, DAN of EFR of een van de vele andere certificeringsorganisaties.

De meeste hulpverleningscursussen van IRP Training worden afgesloten met een certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad of CIBOT.Indien gewenst dan is het ook mogelijk deze cursus af te sluiten met een certificaat van:

  • DAN (Divers Alert Network)
  • Emergency First Response
  • NIKTA
  • Code 95 registratie